Boligmarkedet i Norge er i dag variert og det er mange ulike boliger til salgs. Dette trenger du å vite om dagens boligmarkedet, uansett om du har tenkt til å kjøpe eller selge bolig:

Boligmarkedet endrer seg stadig og er mye preget av den generelle økonomiske situasjonen i landet. Boligprisene svinger opp og ned rundt omkring i landet, og i nedgangstidene er det flere som blir nødt til å selge boligen sin for heller å leie eller gå over på leiemarkedet. Mye kommer også an på hvordan rentebetingelsene i banken for boliglånet er.

Bli kjent med det lokale boligmarkedet

Uansett om du har planer om å selge eller kjøpe bolig bør du gjøre deg kjent med det lokale markedet i det området det er snakk om. Dersom du ikke ønsker å bruke mye tid og ressurser på denne prosessen kan du med fordel ta kontakt med en eiendomsmegler som finner boliger ut ifra hva slags kriterier du har.

Følg med på annonser

Ellers gjelder det å følge med på boligannonser og se etter boliger som ligger innenfor ditt prisnivå. Det er to måter å kjøpe bolig på, en som er mer eller mindre klart til å flytte inn i, eller et oppussingsobjekt som er rimelig i innkjøp, men der det koster en del å pusse opp. Her det viktig å være forberedt på at oppussing tar mye tid, og du må derfor være villig til å investere tid og kreft til å gjennomføre et godt stykke arbeid.

Ved boligkjøp er et slingringsmonn viktig slik at du kan delta i budrunden og stikke av med seieren. Du må vite hva din maksgrense ligger på, og finn gjerne en bolig som ligger et lite stykke under. Dersom boligmarkedet er i full sving er det flere boliger som blir solgt langt over takst. Skal du sikre deg en bolig og dette skjer i ditt tilfelle er det viktig at du har satt deg et godt budsjett og mulighet til å være med på budkrigen. Når det er sagt er det mange boliger der ute, så får du ikke den første så ikke fortvil. Let igjen, og du finner en drømmebolig til slutt.

Finn potensiale

La en eiendomsmegler vise deg boliger med potensialer, så blir prosessen om å finne drømmeboligen langt enklere på boligmarkedet. Ikke alle er villig til å kjøpe et oppussingsobjekt for å investere mye av tiden sin til oppussing, men her kan du stikke av med et røverkjøp med god hjelp fra en eiendomsmegler. Ja det ikke til å legge skjul på at det blir mye jobb, men til gjengjeld får du et hjem akkurat slik du har drømt om.