Før boligsalg er det mange ting som skal gjøres før selve salget gjennomføres. Her er noen gode råd på veien:

Ved boligsalg er det viktig at boligen er attraktiv på markedet og at du faktisk får solgt boligen, gjerne relativt raskt. En av faktorene som du kan påvirke er å treffe riktig kjøpegruppe, samtidig som at du bør treffe et så bredt publikum som mulig. Dette gjøres ved å pusse opp til en nøytral stil som flere vil like.

Puss opp!

Å pusse opp er kanskje ikke det første du tenker på når du skal selge boligen, men her er det faktisk mye å hente. Når vi mener at du skal pusse opp betyr ikke dette at du skal gå til innkjøp av en haug med møbler og total renovere hele boligen. Bare å male over på veggene i nøytrale farger gjør mye for førsteinntrykket på visninger og salgssummen av boligen. Et aspekt er at boligen ser nymalt og fin ut, den andre er at ved å bruke hvitt vil en kjøper enklere kunne se for seg å bo der selv – kontra om veggene er i knæsj rosa eller hardt svart.

Unngå å pusse opp kjøkken og bad, da dette sjeldent gir meravkastning på boligsalget. Folk har forskjellig smak, og slike oppussings prosjekter koster dessuten mye. Kun i de tilfeller at kjøkkenet og badet ikke fungerer som det skal bør det pusses opp slik at alt er i orden.

Ikke glem utsiden

En del av boligsalg er innsiden av boligen, men hvordan utsiden og eventuelt terrasse og hageplassen ser ut er minst like viktig for helhetsinntrykket. Derfor er det viktig å bruke tid her også. Et malingsstrøk på selvet huset og eventuelt gjerder og boden vil du komme langt med. Videre er det viktig at vinduer isolerer godt og ellers fungerer som de skal.

Før visning bør også gresset være klippet og ugress luket bort. Mange er flinke til å rydde inne, men glemmer hagen. Rydding før visning gjelder også hageflekken du har, uansett hvor stor eller liten den er. Rydd bort leker, hageredskaper, verktøy og lignende slik at det ser velgjort og ryddig ut.

Sist, men ikke minst så er det rådet om at mange tenker med hjertet fremfor lommeboken under kjøp av bolig. Dette kan du bruke til din fordel ved å treffe riktig hos de potensielle kjøperne og få til en rå budkrig der prisen overstiger prisantydningen. Du ønsker selvsagt å få mest mulig for boligen din og eventuelt de investeringene du har gjort under oppussingen.