Ved boligsalg er det viktig at du har en god oversikt over hvilke løsører som følger med når du selger. Vet du faktisk hva som må følge med av løsøre?

Mange stiller spørsmål om hva som må følge når boligen skal selges. Det finnes en enkel hovedregel, og den lyder som følge: alt som sitter fast i boligen må med. Det er likevel noen unntak som er spesifisert i detaljer.

Løsøre i boligens rom

Alt som er skrudd fast følger med leiligheten når den selges, med unntak av veggmontert TV og lydanlegg. Videre kan dekoder og satellitt være igjen om det er ønskelig å opprette nye avtaler med samme leverandør.

For å spesifisere hva som må bli igjen så gjelder det altså kjøkkeninnredning, baderomsinnredning, avtrekksvifter, aircondition og fastmonterte lyskilder følger alltid med.

  • Speilfliser som ligger på badet, i gangen eller på soverommet følger også med.
  • Kjøkkenets hvitevarer skal stå igjen, mens småelektronikk selvsagt kan tas med for deg som selger.
  • Varmekilder skal følge med boligen, og gjelder veggmonterte eller fastmonterte peis, kamin, varmepumper og panelovner.
  • Garderobeskap som er montert på soverommet skal følge med, samt også gardinoppheng, somskjerming som markiser, persienner, plissegardiner og lameller.
  • Dersom boligen har sentral støvsuger så følger denne med.
  • Alt med sikkerhet som brannslukkingsapparat, brannstige, branntau, brannslange og røykvarsler er en del av boligen ved salg.
  • Eventuelle avtaler og abonnementer kan overdras fra selger til kjøper om ønskelig.

På utsiden

En del som er på utsiden hører også med til boligen. Denne biten er kanskje selvsagt, men det gjelder trær, busker, blomster, badebasseng og lignende.  Flaggstangen som er på tomten regnes også som en del av boligen. Samt søppeldunker og beholdere disse står i, og postkassen.